Referenties

PAUL BLANKHORST,
oprichter van de De Gasfabriek Deventer, 24 november 2019:

René was de eerste die de potentie van het Business Innovatie Centrum ‘De Gasfabriek’ onderkende. Hij had een waardevolle rol als verkenner en wegvoorbereider en heeft de initiatiefnemers van De Gasfabriek ruimte geboden om in een goede samenwerking het concept op te kunnen bouwen. Dit geschiedde op een constructieve wijze en zijn pro-actieve, verbindende rol heeft er mede aan bijgedragen dat De Gasfabriek een initiatief van grote waarde is voor Deventer met inmiddels een regionale bekendheid.

HARRY WEBERS,
vm. algemeen directeur Witteveen+Bos, 21 november 2019:

We kwamen elkaar tegen in enkele grote stedelijke projecten in de laatste jaren van mijn Witteveen+Bos-periode (1983 – 2016) en daarna te weten: de ontwikkeling van het voormalige Gasfabrieksterrein, Stationsgebied, Deventer Haven, Poort van Deventer en de ambitiekaart van de werkgevers (DEP). Mij viel al meteen op dat jij niet alleen vriendelijk, enthousiast en betrokken bent, maar ook inhoudelijk gedreven, oplossingsgericht en zakelijk. En je hebt een goede klik met mensen zoals ik uit het bedrijfsleven, die jou ook graag iets gunnen. Bovendien blijk jij goed in staat te zijn om out of the box (mee) te denken, waarbij je wel steeds in jouw gemeentelijke rol bleef. Ik heb onze projectsamenwerking altijd als inspirerend en soepel ervaren.  

Ongetwijfeld hebben jouw opleiding en werkervaring in de ingenieursbranche bijgedragen aan jouw huidige competenties. Ik acht jou dan ook goed in staat om projecten van initiatief en concept tot uitvoering en realisatie te brengen. In die zin breng jij ook praktische kennis en projectervaring mee, die je niet erg vaak aantreft in een gemeentelijke apparaat. Bovendien is mij bekend, dat je ook in staat was om de projectfinanciering o.a. met provinciale middelen te regelen. Je hebt mij wel eens trots verteld, dat de baan bij de gemeente jouw leukste baan was en jouw pretoogjes spraken toen boekdelen.

GIACOMO VAN DE VEGT,
bedrijfsleider Incite project, 12 december 2019:

Ik heb René leren kennen als projectmanager binnen het project “Groene Wal” te Deventer. Een prachtig en uitdagend project dat mede door zijn inzet tot een geslaagd einde is gebracht. Binnen een complexe omgeving hield hij het overzicht en droeg er zorg voor dat het einddoel helder bleef. De samenwerking met René heb ik als heel prettig ervaren. Zakelijk waar nodig, menselijk waar mogelijk.

MARIEKE VAVIER,
directeur/eigenaar Port Solutions Rotterdam, 5 november 2019:

In de projecten waarin ik voor René heb gewerkt, heb ik René leren kennen als een kundig en daadkrachtig projectleider. Hij is bijzonder ondernemend en weet goed hoe hij diverse stakeholders bij een project moet betrekken.

MARK VAN MAST
parkmanager bij BMD parkmanagement, 8 november 2019 :

Ik heb vanuit ondernemerskant met René samengewerkt daar waar hij de gemeente vertegenwoordigde. Ik heb hem leren kennen als resultaatgericht, kritisch, creatief en volhoudend. Maar bovenal als een prettige en bijzondere persoonlijkheid met wie samenwerken een plezier was. In complexe en spannende projecten weet hij de sfeer goed te houden en naar een gezamenlijk succes te werken.

HERMAN POOS,
innovatiepromotor Poos Connections, 15 juni 2016:

Als er in Deventer ook een verkiezing wordt gehouden voor ambtenaar van het jaar, dan draag ik subiet René Huls voor. Eerder heb ik Rinke Zonneveld in 2013 genomineerd. In dat jaar won hij de publieksprijs als directeur Ondernemerschap van het ministerie van EZ…
 
Ook René spot met mijn vooroordeel (sorry) dat ambtenaren vooral uitblinken in risicomijdend gedrag. Hij denkt juist in oplossingen, communiceert helder en duidelijk, heeft zijn dossiers op orde, is toegankelijk, heeft de moed de vinger op de zere plek te leggen en is integer!
 
René werkt sinds 2010 bij de gemeente Deventer als beleidsambtenaar, na eerder bij commerciële adviesbureaus gewerkt te hebben op het gebied van water, ruimtelijke inrichting, landschapsarchitectuur en stedenbouw.
 
In Deventer is René betrokken bij onder meer de ontwikkeling van het voormalige terrein van de gasfabriek. Daar is al een hotspot ontstaan voor innovatieve bedrijvigheid waar ik mij als innovatiepromotor graag voor inzet. De nieuwe economische waarden worden daar geschapen en dat is zeer boeiend. Samen met René kijk ik naar nieuwe mogelijkheden, ook voor mijzelf.
 
Dat vergt veel geduld, aanpassingsvermogen en inzet. Met de morele steun van René Huls ga ik deze uitdaging graag aan!

LIANNE HENDRIKS
opdrachtgever Nieuwe Haven Arnhem, 28 feb 2022:

René is een prettig persoon om mee samen te werken. Op het gebied van binnenhavens beschikt hij over veel toepasbare kennis en ervaring. René werkt zelfstandig en schroomt niet om externe partijen te benaderen om te komen tot input voor planvorming. Hij begrijpt de behoefte van de ondernemers. Verder zoekt hij voor de juiste zaken afstemming met opdrachtgever.

De opdracht in Arnhem was complex vanwege de vele diverse belangen zowel intern als extern en vroeg veel politieke en omgevingssensitiviteit. Er is in de laatste periode een procesmanager toegevoegd die zich meer op proces en participatie/communicatie kon focussen.

Samen hebben deze projectleiders een hele mooie eindsprint gemaakt en ligt er nu een mooi uitvoeringsplan dat vertrekpunt is voor de toekomst van de Nieuwe Haven Arnhem!